Bačić: Afere nemaju veze s HDZ-om

Vijesti 09. lis 201816:58 > 17:09
N1

HDZ-ov saborski zastupnik Branko Bačić izjavio je kako HDZ nema veze s aferama koje posljednjih tjedana zaokupljaju pažnju javnosti.

“Tvrdim, i puno puta sam rekao, da afera SMS, afera elitne prostitucije, curenje podataka, nema veze s HDZ-om niti s unutarstranačkim obračunima. Nema ovo veze s HDZ-om. Sva pitanja treba postaviti na drugu adresu, a ne HDZ-u”, rekao je Bačić. 

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, najprije se otkrilo kako su SMS poruke zbog kojih je Zdravko Mamić prije izricanja presude na sudu u Osijeku sazvao hitnu medijsku konferenciju – lažne. Zatim je otkriveno i tko je lažnu korespondenciju izradio. Riječ je o informatičaru Franji Vargi koji je nekad radio i za MUP. Potom se doznalo da je Varga upozoren na to da se protiv njega provodi istraga, a upozorio ga je vozač ministra Tomislava Tolušića i kum HDZ-ovog dužnosnika Milijana Brkića, Blaž Curić.

Curiću je određen istražni zatvor, a Brkića se nakon izbijanja afere sa SMS-ovima dovelo u vezu i s aferom elitne prostitucije iz 2011. godine.

Iz DORH-a je nestao spis o tom predmetu. Navodno je tamo pisalo da je upravo Brkić osoba koja je podatke iz policijske istrage odavala osumnjičenima. On sam te navode odbacuje i kaže da su smiješni. DORH trenutno provodi akciju rekonstrukcije spisa, a Brkić je u utorak ujutro dao i izjavu u prostorijama Državnog odvjetništva. Kaže da je izjavu o tome dao i 2011. godine, ali ni te izjave nema u arhivima DORH-a.

Na pitanje jesu li priče koje se provlače kroz medije o njemu teret HDZ-u, Brkić je kazao da je to “sigurno na jedna način teret stranci”.

“Ali je pitanje u kojoj mjeri je to usmjereno prema meni, a u kojoj mjeri prema HDZ-u”, kazao je Brkić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.