Hoće li opet biti 2 kolone? Josić: Nismo ih imali ni onda

Vijesti 13. lis 201820:57 > 21:03
Sanjin Strukic/PIXSELL

Prosvjed u Vukovaru nije direktno uperen protiv aktualne vlasti, ne mogu oni biti krivi za ono što se događalo 27 godina, istaknuo je jedan od organizatora prosvjeda u Vukovaru Tomislav Josić, koji je u subotu na prosvjedu kazao da danas u Vukovaru nisu oni koji mogu nešto promijeniti, niti ih skup zanima.

VEZANE VIJESTI

Na koga je onda mislio, pitaju se mnogi? “Mislio sam na one koji su vodili DORH i koji ga danas vode, na ministre pravosuđa koji su malo napravili, na saborske zastupnike jer oni mijenjaju zakone, na sadašnju vlast jer mislim da je dobro da i oni čuju ova svjedočanstva”, objasnio je Josić u razgovoru za RTL

S obzirom na to da je idući skup najavljen 12. listopada 2019. godine pitanje koje se također nameće jest je li to i rok u kojem očekuju da se bilo što napravi?

“Nadamo se da je godina dana razumna rok u kojem se može nešto napraviti, da će se nešto pokrenuti. Otkad je gradonačelnik krenuo s inicijativom za prosvjed, počelo se s nekakvim optužnicama. Ako pak ne bude promjena, onda ćemo vidjeti, da li će to biti ovdje ili na nekoj drugoj lokaciji, ali da će biti novih prosvjeda i pritisaka, bit će sigurno”, poručio je Josić.

Uskoro nas očekuje “Kolona sjećanja” – javnost se pita hoćemo li imati ponovno dvije kolone? Na to Josić odgovara: “Nećemo, zašto bismo imali? Nismo ni onda imali, onda smo imali jednu kolonu i jednu malu skupinu ljudi. Ne vidim razloga za bilo kakve podjele. Ovaj prosvjed nije direktno uperen protiv aktualne vlasti, oni su na vlasti godinu i pol dana, ne mogu oni biti krivi za sve što se događalo zadnjih 27 godina”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.