USKOK podigao optužnicu protiv petorice krijumčara ljudi

Vijesti 17. lis 201810:52 > 10:58
Ilustracija

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv četvoro hrvatskih državljana i bosansko-hercegovačkog državljanina zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH u sustavu zločinačkog udruženja. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

VEZANE VIJESTI

“USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv četvoro hrvatskih državljana M. J. (1961.), D. J. (1987.), M. Z. (1989.), J. A. (1961.) i bosansko-hercegovačkog državljanina D. Đ. (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, u sastavu zločinačkog udruženja. (17. 10. 2018.)”, objavio je DORH na svojim internetskim stranicama.

Optužnicom se, navode, “okrivljenicima stavlja na teret da su se, od 14. siječnja do 13. travnja 2018., u Tušiloviću, povezali u zajedničko djelovanje radi pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi prebacivanjem većeg broja stranih državljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te potom u Sloveniju. Nakon što su s osobama u Bosni i Hercegovini dogovorili cijenu od 150 eura po osobi i njihovo prebacivanje iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, pripadnici zločinačkog udruženja su organizirali preuzimanje i prevoženje stranih državljana do Zagreba, nakon čega su odlazili u Bosnu i Hercegovinu radi preuzimanja dogovorenog iznosa novca”.

“Na opisani je način iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku u 23 navrata prebačeno 153 stranih državljana za što su okrivljenici primili ukupno 21.900 eura što je iznos, koji su sukladno prethodnom dogovoru i ovisno o učešću okrivljenika u pojedinom prebacivanjumeđusobno podijelili”, zaključuje USKOK i navodi da je u optužnici predloženo produljenje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.