Varaždinski SDP traži od Habeka da vrati mandat stranci

Vijesti 17. lis 201812:15 > 12:22
Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je saborski zastupnik i bivši predsjednik SDP-a u Varaždinskoj županiji Mario Habek objavio da izlazi iz stranke, iz varaždinske Županijske organizacije SDP-a u srijedu su pozvali Habeka da stranci vrati saborski mandat.

Predsjednica varaždinskog županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora izrazila je žaljenje što je Habek, kao jedini saborski zastupnik SDP-a iz Varaždinske županije, izašao iz stranke i ustvrdila da da Habek ne govori istinu kad spominje da je protiv njega pokrenut postupak isključenja.

VEZANE VIJESTI

“To mu je loš alibi za njegove političke ambicije. Kolega Habek trebao je javnosti jasno reći svoje razloge istupanja iz SDP-a, a ne svojim istupom pokušati napraviti razdor u našoj stranci. Njegovi razlozi napuštanja SDP-a tim su apsurdniji što je stranka konačno konsolidirana pod novim vodstvom i na terenu stvaramo nove organizacije”, istaknula je Antolić Vupora u priopćenju varaždinskog SDP-a.

Napomenula je i kako s lokalnim čelnicima iz stranke dogovaraju politike i akcije, a da je dobra suradnja s klubom zastupnika u Županijskoj skupštini koji “djeluje samostalno i bez pritisaka i nije podložan pritiscima nijedne političke opcije”. Antolić Vupora poziva Habeka da mandat vrati stranci, odnosno županijskoj organizaciji kako bi u Saboru imali predstavnika.

“Na našoj listi 2016. bila je i naša zamjenica gradonačelnika Ludbrega Renata Potočnik koja sad ima pravo ući u Sabor umjesto Habeka. Naša je organizacija, naime, i za vrijeme koalicijske vlade bila zapostavljena u odnosu na kolege iz drugih hrvatskih pokrajina pa je red da se mandat vrati onima kojima i pripada”, smatra Antolić Vupora i tvrdi da je Habek “napravio što je najbolje za njega, a ne za stranku”.

“Ne odobravamo način na koji je izrazio svoje navodno nezadovoljstvo aktualnim političkim vodstvom SDP-a. Ljudi iz Varaždinske županije poklonili su glas SDP-ovoj listi da se bori protiv vlasti kakvu danas imamo, a ne da pridržava ljestve HDZ-u i njegovim satelitima”, ocijenila je u priopćenju predsjednica varaždinske Županijske organizacije SDP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.