Bivši SDP-ovac Habek: 'Možda završim u nekom drugom Klubu'

Vijesti 17. lis 201812:50 > 12:58
N1 Hrvatska

Mario Habek u Saboru je objasnio da je iz SDP-a izašao zbog loše atmosfere i nezadovoljstva stanjem u stranci, ali i zbog odnosa u njegovoj županijskoj organizaciji u Varaždinskoj županiji čije vodstvo ne priznaje.

VEZANE VIJESTI

“Novo vodstvo županijske organizacije, koje nisam priznao tada, a ni ne priznajem sada, je pokrenulo postupak isključenja iz moje bivše stranke”, objasnio je Habek razloge izlaska iz SDP-a te dodao kako će u Saboru djelovati kao nezavisni zastupnik.

Odgovorio je i na pitanje hoće li podržavati prijedloge vladajuće većine.

“Podržat ću sve one zakonske prijedloge, kao što je to do sada SDP podržavao, koji će biti na dobrobit građana Hrvatske, 3. izborne jedinice, a pogotovo građana Varaždinske županije”, rekao je Habek te kazao kako neće prijeći ni u jednu stranku.

“Ne znam hoću li ući u neki drugi Klub. Pokušat ću djelovati kao nezavisni zastupnik. Ako ću moći tako djelovati, djelovat ću, možda završim u nekom Klubu, ali u drugu stranku neću ulaziti”, rekao je Habek.

Podsjetimo, nakon što je saborski zastupnik i bivši predsjednik SDP-a u Varaždinskoj županiji Mario Habek objavio da izlazi iz stranke, iz varaždinske Županijske organizacije SDP-a u srijedu su pozvali Habeka da stranci vrati saborski mandat. S obzirom na njegov odgovor kako misli nastaviti kao nezavisni zastupnik može se nagađati kako svoj mandat ne planira vratiti SDP-u na čijoj listi je izabran.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.