Policija uhitila krijumčara s više od kilogram kokaina

Vijesti 24. lis 201815:09 > 15:11
Shutterstock

Zadarska policija uhitila je jednu osobu kod koje je u automobilu pronađeno više od kilogram kokaina, izvijestio je u srijedu na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zadarskoj voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić.

To je, kako je istaknuto, dosad najveća pojedinačna zapljena kokaina na području Policijske uprave zadarske: Vrijednost te droge na uličnom tržištu premašuje milijun kuna.

“U utorak oko 12 sati, na autocesti A1 u smjeru Splita, kod odmorišta Marune, u prometnom prekršaju uočen je audi A-3 bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Nakon zaustavljanja utvrđeno je da audijem upravlja 43-godišnjak iz Brčkog u Bosni i Hercegovini, koji uz bosansko-hercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo. Zbog sumnje da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, automobil je prevezen u krug PU zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru obavljena pretraga u kojoj su pronađeni i oduzeti paket s ukupno 1140 grama kokaina vrlo visoke čistoće, uređaji za zaštićenu komunikaciju te manja svota novca”, rekao je Mršić.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak jedan od članova već detektirane istočno-balkanske skupine umiješane u poslove s drogom. Također su povezani s kriminalnim miljeom na našem području, a kokain je bio namijenjen preprodaji na južnodalmatinskom području.

Kriminalističko istraživanje nastavit će se u suradnji s drugim policijskim upravama, a 43-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priveden pritvorskom nadzorniku te će biti odveden na ispitivanje općinskom državnom odvjetniku, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.