Prebjezi SDP-ovaca u Bandićevu stranku: Već 5.000 članova?

Vijesti 09. ožu 201507:38 > 07:44
CROPIX/Damjan Tadic

Iako još nema svoju stranku, gradonačelnik Milan Bandić počeo je primati prebjege iz drugih gradskih političkih organizacija. Tako se u udrugu Milana Bandića u subotu navečer učlanilo više od sada već bivših 40 SDP-ovih članova mjesnih odbora Petruševac i Žitnjak.

Prelazak bivših SDP-ovaca u toj četvrti nije neočekivan i zato što se radi o kvartu iz kojeg je Milan Bandić i počeo graditi svoju političku karijeru te zbog činjenice da je koordinator Udruge na tom području Ivan Šikić, Bandićev politički mentor. U SDP-u jučer nisu bili pretjerano začuđeni ovakvom reakcijom svojih donedavnih stranačkih kolega.

PROČITAJTE JOŠ

“Oni su iz SDP-a izašli u proteklih mjesec – dva dana i uglavnom se radi o pasivnim članovima pa velike štete po gradsku organizaciju jednostavno nema”, rekao je tajnik zagrebačkog SDP-a Dominik Etlinger te napomenuo da se u tu stranku već uključilo novih 50 članova.

U Udruzi Milana Bandića tvrde kako trenutno imaju više od 5000 članova, piše Jutarnji list.

“Moram reći da ne dvojim da mi nećemo za dva mjeseca napraviti najbolje organiziranu organizaciju i stranku u gradu Zagrebu od svih stranaka koje djeluju u gradu”, poručio je jučer Bandić te dodao da se nakon toga šire i po cijeloj Hrvatskoj.

Osim posla na terenu, iz Udruge su poručili kako će danas imati i sastanak u Gradskoj skupštini sa svojim koalicijskim partnerima.

Bandićev skupštinski klub ima 17 zastupnika i u koaliciji je s klubom HSLS-a i HSS-a i strankom Umirovljenika.

Budući da je u posljednje vrijeme predsjednik HSLS-a i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor Bandićevu moguću kandidaturu nazivao pokušajem destabilizacije rada Grada i Skupštine, može se očekivati da će glavna tema sastanka biti nastavak ili raskid dosadašnje suradnje.