"Ispunjeni su najvažniji uvjeti za implementaciju nagodbe"

Vijesti 26. lis 201814:50 > 17:27
Podijeli:
Izvor: N1

Povodom Rješenja o potvrdi Nagodbe Visokog trgovačkog suda izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruška i njegova zamjenica Irena Weber dali su izjavu za medije.

“U cijelosti je potvrđena zakonitost postupka izglasavanja nagodbe. Zadovoljni smo zbog odluke Visokog trgovačkog suda, a vjerujemo i svi vjerovnici koji su u velikoj većini glasali za nagodbu i koji su, uz zaposlenike, podnijeli najveći teret izvlačenja Agrokora iz krize. Rješenjem VTS-a ispunjeni su najvažniji prethodni uvjeti za implementaciju nagodbe. Zahvaljujem i Vladi RH koja je omogućila zakonodavni okvir”, rekao je Peruško.

”Odluka je potvrda našeg uvjerenja da radimo iskreno i zakonito i to je razlog za naše zadovoljstvo. Sretni smo što je nagodba postala pravomoćna jer možemo početi proces implementacije”, rekla je Weber dodajući da je s današnjim danom ispunjen najvažniji uvjet za početak implementacije nagodbe koji će se odvijati sljedećih nekoliko mjeseci.

”Obim posla je velik. Pričamo o kompleksnom procesu koji je u završnoj fazi”, kazala je Weber.

Podsjetimo, Visoki trgovački sud u Zagrebu u petak je objavio rješenje kojim je odbio ili odbacio 86 žalbi Agrokorovih vjerovnika – jedan vjerovnik žalbu je povukao – vezanih uz rješenje Trgovačkog suda s početka srpnja, a kojim je potvrđena nagodba vjerovnika u postupku izvanredne uprave nad Agrokorom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.