Sud odlučuje o žalbi, hoće li Todorića pustiti iz Remetinca?

Vijesti 13. stu 201807:12 > 10:32
Goran Stanzl/PIXSELL

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas ili sutra bi trebalo odlučivati o žalbama podnesenim na prošlotjedno rješenje suca istrage o određivanju istražnog zatvora bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću.

Podsjetimo, prošli tjedan, nakon što je Todorić izručen Hrvatskoj, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Zoran Luburić odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor po novoj zakonskoj osnovi – zbog opasnosti od bijega, a ukinuo mu je ranije određeni razlog za istražni zatvor – opasnost od utjecaja na svjedoke.

Oko 13 sati trebala bi se znati odluka kada će Izvanraspravno vijeće donijeti odluku o žalbama i tužiteljstva i Todorićeve obrane. Kako javlja naša reporterka Katarina Brečić, za sada se na Županijskom sudu nisu pojavili Todorićevi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Sutra u 12 sati Todorić bi trebao izaći pred tužiteljstvo i iznijeti svoja saznanja o aferi Agrokor.

VEZANA VIJEST

 Odvjetnica pritvorenog Ivice Todorića, Jadranka Sloković, u ponedjeljak je, najavljujući predaju žalbe na odluku o istražnom zatvoru, kazala da će najprije pokušati osporiti osnovanost te odluke, a tek potom eventualno zatražiti da se zatvor zamjeni jamčevinom.

”Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrditi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz jamčevinu”, kazala je Sloković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram