Todorić u tužiteljstvu tri sata iznosio svoju obranu

Vijesti 14. stu 201808:26 > 15:13
N1

Nakon trosatnog ispitivanja bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izveden je oko 15 sati iz tužiteljstvu na zagrebačkoj Selskoj cesti i vraćen u zatvor u Remetincu.

U tužiteljstvo na Selskoj cesti Todorić je iz Remetinca doveden oko podneva, a izašao je nešto nakon 15 sati. Todorić je pred tužiteljima nešto više od tri sata iznosio obranu.

Po riječima njegovih odvjetnika Todorić je iznio obranu, ali nije odgovarao na pitanja tužitelja iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva. Više čitajte OVDJE.

Istovremeno, tročlano izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas je donijelo odluku o njegovoj žalbi na istražni zatvor gdje je smješten prošloga tjedna nakon izručenja Hrvatskoj. Više čitajte OVDJE.

Podsjetimo, Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Od pokretanja istrage Todorić nije ispitan u tužiteljstvu, ali je sve sumnje u svoju krivnju odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je među ostalim tvrdio da je žrtva političkog progona.

VEZANA VIJEST

I dok će Todorića ispitivati u tužiteljstvu izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljat će, iza zatvorenih vrata, o žalbi njegove obrane na odluku o istražnom zatvoru.

„Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrditi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz jamčevinu”, kazala je ranije Sloković.

Očekuje se da će odluka i žalbi biti donesena u srijedu, no javnosti neće biti poznata dok odluku ne prime stranke u postupku, što može biti i dan kasnije.

Na ročištu održanom prošlog četvrtka na zagrebačkom Županijskom sudu sudac istrage je odlučivao je o dva zahtjeva. Prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.