HVIDRA prijavila Pejčinović Burić za sukob interesa

Vijesti 16. stu 201811:54 > 11:56
(ilustracija)

Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata iz Slavonskog Broda prijavila je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa potpredsjednicu Vlade i ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić.

U prijavi su naveli da je ministrica bila u sukobu interesa tijekom praćenja provedbe prijelaznih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24 o pristupanju Republike Srbije Europskoj uniji.

“Gospođa Pejčinović- Burić je u razdoblju od 2013.- 2016. radila za Vladu Republike Srbije na projektu bržeg srbijanskog pristupanja Europskoj uniji uključujući srbijansko poglavlje 23. pa se otvara pitanje njenog sukoba interesa obzirom da je sada hrvatska ministrica MVO i predsjednica naprijed navedenog u RH”, stoji u prijavi.

Osim toga, u prijavi se navodi i izjava ministrice: “Radila sam na EU projektu čija je zadaća bila pružiti tehničku pomoć vezanu uz prilagodbu zakonodavstva”.

“Postoji osnovana sumnja da je njen privatni interes u sukobu interesa s obavljanjem njene sadašnje javne dužnosti u RH”, poručuju iz HVIDRA-e u prijavi, u kojoj stoji i da je iz imovinske kartice ministrice vidljiv nesrazmjer u imovini u navedenom periodu, zbog čega se sumnja u moralnost postupanja ministrice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.