Ujedinili se lijevi odmetnici: 'Naš cilj je socijalizam'

N1

Danas je u Saboru osnovan Klub nezavisnih ljevičara kojeg zasad čine Slavko Linić, Nikola Vuljanić i Branko Vukšić.

“Nazvali smo se Nezavisni ljevičari jer je nabrajanje nasih imena bilo pretenciozno. Nikada nije bio primjereniji slogan: Socijalizam ili barbarizam. Kapitalizam je antidrustven i antiljudski”, naglasio je Branko Vukšić.

Nikola Vuljanić je rekao kako je klub mogao biti nazvan i ‘klubom socijalista’. “Naš cilj je demokratski i pošteni socijalizam u kojem će se respektirati ljudska prava. U Hrvatskoj nema prave lijeve stranke. Ne treba nam država u kojoj imamo gladnu djecu. Ovaj mandat će potrajati malo dulje, neće to biti gotovo do ljeta i do kraja mandata će nas biti i više”, rekao je Vuljanić.

“Predstečajne nagodbe su bile intervencija u nefunkcionalno trziste. Lijeve stranke to rade. Neki stečajevi ni nakon 15 godina nisu završeni”, zaključio je Slavko Linić.

U emisiji Novi dan osnivanje Kluba nezavisnih ljevičara komentirao je i Mate Kapović iz Radničke fronte.

“Dosta mi je duhovit taj naziv jer se radi o Liniću koj je donedavno bio u Vladi. Također ovi ex laburisti nisu vjerodostojni. Bili su članovi HNS-a pa Laburisti, i sad ljevičari – oni su dio elite koja radi to što radi u Hrvatskoj”, objasnio je Kapović.