Kalinić o većini u Skupštini: Utakmica još uvijek traje

Vijesti 20. stu 201811:24 > 12:50
N1

Gost Novog dana bio je pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za upravljanje u izvanrednim situacijma Pavle Kalinić. Poručuje kako 'utakmica' za Zagrebačku skupštinu još traje.

Zagrebački gradski proračun za 2019., kojega će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i pročelnici predložiti na sjednici Gradske skupštine 13. prosinca, po prvi će puta premašiti 10 milijardi kuna.

Kako sada stvari stoje, Bandiću za izglasavanje proračuna nedostaju tri ruke.

Na pitanje hoće li Skupština odbaciti proračun i isprovocirati nove izbore, Kalinić poručuje: “Vidjet ćemo, utakmica još uvijek traje, kao što smo vidjeli, nekad se rezultat dobije tek u produžecima. Ja to vidim maksimalno pozitivno, da postoje rješenja.”

VEZANA VIJEST

Na konstataciju kako potrebna većina za sada ne postoji, odgovara: “Pa uvijek postoje zainteresirani ljudi koji su za neki određeni projekt spremni podržati proračun u određenom trenutku. Politika vam je umijeće mogućeg. Ako se bude u stanju dogovoriti, izbori nisu potrebni.”

Kalinić kaže da na taj način funkcionira i vlast na nacionalnoj razini te da se ni jedna vlada do sad nije oformila na apsolutnoj većini.

Upitan je li onda po srijedi korupcija ili politička trgovina, uzvraća: “Vi to možete nazvati korupcijom ili trgovinom, ali tako vam to funkcionira u cijelom svijetu.” Kalinić je pobrojao primjere od Amerike do Njemačke i tamošnje velike koalicije.

“Uvijek je to trgovina, a u RH se žele čiste situacije, ali tako nešto ne postoji”, zaključuje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.