Bačić: Vlada je pokazala da u iduće tri godine Hrvatsku ne očekuje recesija

Vijesti 28. stu 201812:34 > 12:41
Ilustracija

Branko Bačić komentirao je procjene rasta BDP-a prema kojima je bruto domaći proizvod u proteklom kvartalu porastao 2,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

“Vlada je prošle godine u ovo vrijeme procijenila rast na razinu od 2,9 posto. Kao što znate i iz rebalansa, Vlada ostaje na tim pozicijama, nije došlo do značajnih odstupanja. Vlada je pravilno procijenila, odstupanja su u razini statističke pogreške. Zacrtani plan rasta će, mislim, na kraju biti i realiziran. To potvrduju i relevantne međunarodne institucije”, rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a. 

VEZANA VIJEST

Ima li razloga za zabrinutost?

“Vlada razmišljao rastu BDP-a u iduće dvije godine. U svjetskom gospodarstvu dolaze bogate i siromašne godine. Vlada je pokazala da u iduće tri godine Hrvatsku ne očekuje recesija. Svjestan sam da Njemačka polako stagnira kad je u pitanju rast BDP-a, ali vjerujem da se Vlada pravilno postavila”, govori Bačić.

Jeste li trebali pričekati s predstavljanjem proračuna?

“Mislim da ne. Vlada je dužna proračun dostaviti Saboru u rokovima, da je čekala DZS ne bi se držala tih rokova. Mislim i da taj podatak ne bi promijenio ni prihodovnu i rashodovnu stranu proračuna. Vlada je postupila ispravno”, uvjeren je Bačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.