"Cilj je društvo bez zapošljavanja po rodbinskoj vezi i stranačkoj pripadnosti"

Vijesti 29. stu 201812:31 > 12:47
Ilustracija

Predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić pozvao je građane Osijeka i Osječko-baranjske županije te Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije da se učlane u građansku inicijativu koju je nedavno pokrenuo s ciljem početka organizirane borbe protiv korupcije.

Upis članova, stoji u priopćenju, obavljat će se u subotu 1. prosinca na Trgu slobode u Osijeku od 10 do 14 sati, a u Vukovaru u nedjelju 2. prosinca na Trgu dr. Franje Tuđmana u istom vremenu.

Građani će od predsjednika udruge Antikorupcija Mislava Kolakušića moći doznati sve novosti o tijeku odvijanja projekta Hrvatska bez korupcije, a moći će se i učlaniti u udrugu Antikorupcija ili se prijaviti za volonterski rad u njoj. Udruzi Antikorupcija svi članovi mogu dostavljati svoja saznanja o korupciji i korupcijskim djelima, predati podatke ili dokumentaciju kojom raspolažu te dobiti stručnu i savjetodavnu pomoć. Udruzi Antikorupcija je, naglašavaju, u manje od četiri tjedna pristupilo približno šest tisuća građana. 

VEZANE VIJESTI

“Hrvatska će za nekoliko godina potpuno nestati ako nešto žurno ne poduzmemo i konačno se ne obračunamo s korupcijom koja desetljećima pustoši našu domovinu. Ovu borbu možemo dobiti samo zajedničkim snagama. Naš je cilj država u kojoj lobiji neće pisati zakone koji omogućuju golemu zaradu pojedinaca na štetu svih građana te država s učinkovitim i brzim pravosuđem koje mora postati temelj za oporavak društva. Također, cilj nam je društvo bez zapošljavanja po rodbinskoj vezi i stranačkoj pripadnosti, bez lista čekanja u bolnicama i neutemeljeno skupih zdravstvenih troškova, bez dodjele poljoprivredne zemlje i poticaja onima koji se ne bave poljoprivredom, odnosno stvaranje sveopćega temelja za gospodarski oporavak, rast plaća i mirovina te povratak naših građana u domovinu svojim obiteljima i prijateljima”, poručio je predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram