Komadina o Milanoviću: SDP ima puno jakih ljudi, jedan od njih je Tonino Picula

Vijesti 10. pro 201813:32 > 13:45
JUSTIN TALLIS / AFP

Zlatko Komadina i Vojko Obersnel komentirali su potencijalnu kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika države.

Primorsko-goranski župani potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina smatra da SDP ima boljih ljudi od bivšeg šefa SDP-a.

“Nemam ja što stajati iza njega, ja osobno nisam za to da SDP ima kandidata Zorana Milanovića jer se distancirao od stranke i sam rekao da bi išao eventualno na izbore kao nezavisni kandidat, tako analitičari govore.” 

“SDP mora imati svog validnog kandidata, imamo mi puno jakih ljudi, jedan od njih je Tonino Picula koji je izrazio svoju moguću želju i ambiciju da bude naš kandidat”, ali dodaje, “o tome će odlučiti tijela stranke”. 

Osobno bi, kaže, volio da se pitanje SDP-ovog kandidata odradi “što prije”. Nema, smatra, razloga, da se čekaju europski izbori.

“On je moj favorit, smatram da ima dovoljno iskustva, fetivi je SDP-ovac i sam je rekao da je voljan to prihvatiti i mislim da je tako komunicirao u javnosti”, kazao je KOmadina.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nije želio komentirati potencijalnu kandidaturu Tonina Picule. Rekao je samo da je prvi korak koji SDp treba napraviti rješavanje “neodržive situacije u SDP-u”, a “sljedeći korak je otvaranje izbora na kojima će se definirati čelo stranke”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram