Prosvjednici se razišli, privedene dvije osobe

Vijesti 14. ožu 201510:03 > 13:59
Cropix/Goran Mehkek

Pokret Occupy Croatia danas je organizirao prosvjed protiv branitelja koji u šatoru u Savskoj ulici traže smjenu ministra branitelja Predraga Matića.

Tijek prosvjeda mogli ste pratiti na N1:

16:35 Većih incidenata nije bilo, a privedene su dvije osobe

16:10 Policija je uklonila branitelje sa Savske. Uskoro slijedi normalizacija prometa u Zagrebu, koji je bio blokiran dva sata.

Istovremeno, nakon što su zaustavljeni kod hotela Westin, antiprosvjednici su se odlučili vratiti na Trg bana Jelalića, gdje će se razići.

15:40 Protpuprosvjednici su zaustavljeni prije Vodnikove ulice zbog branitelja koji su išli do premijerova stana

15:25 Branitelji iz Savske došli su oko 15 sati pred stan premijera Milanovića. Tamo ih je dočekao velik broj policajaca pa su se, nakon svega nekoliko minuta, uputili natrag prema Savskoj.

15:05 Policija je blokirala križanje Frankopanske i Dalmatinske ulice i Varšavske ulice, ne dopušta protuprosvjednicima da idu dalje.

14:35 Protuprosvjednici su s Trga bana Josipa Jelačića krenuli prema Savskoj.

14:22 Protuprosvjednici poručuju: Ne mijenjamo rutu makar branitelji iz Savske krenuli prema Milanovićevoj kući!

14:15 Kako javlja reporterka N1 Katarina Brečić, branitelji će iz Savske navodno krenuti prema kući premijera Milanovića. Blokirali su promet Savskom.

“Promet dijelom Savske ceste, od Ulice grada Vukovara prema jugu, odnosno do Savskog mosta, od 14 je sati zatvoren za tramvajski promet. Vozi se preusmjereno, ovisno o situaciji uz tramvajske koridore.”, javili su iz ZET-a.

Cropix/Ranko Šuvar
Cropix/Ranko Šuvar
Cropix/Ranko Šuvar
Cropix/Ranko Šuvar
Cropix/Ranko Šuvar

14:05 Nekoliko desetaka protuprosvjednika za nekoliko minuta krenut će prema Savskoj

14:00 Policija na Trgu legitimira protuprosvjednike kojih zasad nema puno.

13:40 Policijsko osiguranje puno je jače ove subote nego tijekom prošlog prosvjeda. U samom centru grada nalazi se barem desetak marica, a kako sada stvari stoje, čini se da će policija ponovno napraviti blokadu kako bi spriječila sukob aktivista i šatoraša. Na trgu zasad nema antiprosvjednika.

S druge strane, u Savskoj se već okupilo nekoliko stotina ljudi koji podržavaju braniteljski prosvjed.

Cropix/Goran Mehkek

#related-news_0

“Domaća ultradesnica u strahu drži i politiku i institucije”

“Pozivamo vas na prosvjed protiv domaće ultradesnice (manjeg dijela braniteljske populacije) koja u strahu drži i politiku i institucije, i iznad svega ljude ove zemlje”, pišu organizatori u pozivu na prosvjedni marš.

Đuro Glogoški je u petak iz Sabora, gdje se sastao sa Josipom Lekom, pozvao prosvjednike protiv prosvjeda na dostojanstvo. – Mi pozivano sve koji će sutra sudjelovati u prosvjedu protiv hrvatskih branitelja kao i same hrvatske branitelje na mir, na dostojanstvo kao što smo i pozivali sve vrijeme.

Molimo sve da izbjegnu bilo kakve izgrede, sukobe, to nije u interesu nikome, to je u interesu onima koji pokušavaju sve vrijeme napraviti podjelu u hrvatskom društvu – kazao je Glogoški.