"Saborski zastupnici uglavnom reagiraju na kritike, pohvala baš i nije bilo"

Vijesti 14. pro 201811:10 > 11:28
N1

Melisa Skender, koordinatorica GONG-ova projekta Parlametar, gostovala je u N1 studiju uživo i komentirala rad saborskih zastupnika.

S prvim danom jesenskog zasjedanja izašao je Parlametar, putem kojega se lakše može shvatiti što se događa u Saboru. Mislim da zastupnici ni prije nisu mogli biti opušteni, ali sad je njihov rad sad puno vidljiviji”, rekla je Melisa Skender.

VEZANE VIJESTI

Građani su podržali tu aplikaciju, a Skender je otkrila i kakve su bile reakcije samih zastupnika.

“Ines Strenja Linić nas je jako pohvalila, ona nas je ugostila u Saboru kad smo predstavljali Parlametar. Mislim da bi to Saboru i zastupnicima trebalo biti drago, ali zapravo znaju reagirati kad imamo neke objave na društvenim mrežama, kad tagiramo neku stranku, onda bude reakcija, ne samih parlamentaraca, ali se primjećuje po reakcijama kojih bude više nego inače”, rekla je Skender.

“Uglavnom reagiraju na kritike, a pohvala baš i nije bilo puno”, dodala je.

Objasnila je i kako funkcionira Parlametar.

“Mi smo krenuli s glasanjem, preuzeli smo glasanja na stranici Sabor.hr. Na Parlametru se vidi tko je digao koliko ruku, koliko je ljudi iz kojega kluba kako glasalo. Puno je preglednije kako se glasalo po klubovima i koliko ima razmimoilaženja unutar samih klubova kako se glasalo”, rekla je.

“Pratimo i izostanke, odnosno koliko je bio zastupnika na glasanju”, dodala je Skender.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.