SDSS: Penava mora prihvatiti činjenicu da u svakom ratu stradaju obje strane

Vijesti 20. pro 201815:46 > 15:48
Davor Javorovic/PIXSELL

SDSS je pozvao vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i njegovog zamjenika iz redova srpske nacionalne manjine, Srđana Milakovića da počnu raditi ono zašto su izabrani.

“Vrijeme je da gradonačelnik Penava i Milaković prestanu s podizanjem tenzija i vraćanjem točka povijesti skoro trideset godina unazad. Umjesto javnog prepucavanja, obojica su izabrani da štite interese onih koji su ih birali. Umjesto političke neodgovornosti i međusobne isključivosti koju obojica od početka mandata pokazuju neophodno je da počnu surađivati. Njihovi sukobi ne zanimaju građane. Njih zanima ekonomski razvoj, ali i razvoj međunacionalnih i drugih odnosa u gradu čije je izvorište mirna reintegracija”, navodi predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar.

Dodaje kako Penava konačno treba prihvatititi činjenicu da u svakom ratu, pa i u posljednjem, uvijek stradaju dvije strane.

“Niti jedna sukobljena strana nema ekskluzivitet na nevinost. Pogotovo kada su civilne žrtve u pitanju. Nažalost, gradonačelnik čak i u pomisli ovakvu mogućnost negira. Ne može se biti predstavnik svih građana, a kada se govori o žrtvama, govoriti samo o jednima i priznavati samo jedne. Njegov zamjenik s druge strane, iznosi činjenice koje su javnosti već odavno poznate i o kojima je SDSS u niz navrata proteklih godina u hrvatskoj i široj javnosti govorio. Retorika i jednoga i drugoga doprinosi jedino daljnjem podizanju tenzija, te navodi da i preostali broj građana Vukovara napuste svoj grad i potraže mirniji i sigurnije mjesto za život”, navodi Kolar, prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.