Lesandrić: Žene mi javljaju da se odnos prema ženama u bolnicama popravio

Vijesti 23. pro 201815:52 > 15:53
(ilustracija)

U Nedjeljom u 2 gostovala je saborska zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić. Govorila je o vlastitom traumatičnom medicinskom iskustvu spontanog pobačaja te o političkim aktivnostima Mosta i radu Sabora.

Govorila je, između ostalog o svemu što se događalo nakon njezinog istupa u Saboru.

“Nakon što mi se dogodio bolan zahvat nakon spontanog pobačaja, otišla sam na internet, otkrila peticiju i doznala da se slične stvari događaju tisućama žena, čak i nekim mojim prijateljicama. O tome se ne govori, a trebalo bi. Nije to tek tako jednostavno, jer se radi i o emocionalnoj boli. Ako se tako može pomoći barem jednoj ženi – vrijedi. Bitno je pričati”, kazala je Ninčević Lesandrić koja je u svojoj borbi dobila podršku i svog supruga.

“U zadnjih mjesec i pol dana javilo mi se puno žena i djevojaka koje su mi potvrdile da se odnos prema ženama u bolnicama promijenio na bolje”, dodala je.

Potvrdila je kako je godinama igrala košarku, podnosila bol slomljenih zglobova i ne pije analgetike – ali bol koju je osjetila na stolu u splitskoj bolnici je neopisiva i na više nivoa. 

VEZANA VIJEST

Govorila je i o mlađim danima kada je, kaže, politika nije zanimala, a u HDZ se učlanila jer je to bila želja njezinog oca, jednog od osnivača tamošnjeg HDZ-a.

Dugo je živjela u inozemstvu, a kad se vratila osnovala je svoju tvrtku. Kazala je kako je velika razlika između realnog svijeta i politike. U realnom svijetu je stresnije, ali se vrlo brzo vide rezultati rada, dok je to u politici puno sporije, smatra. U hotelijerstvu je, kaže, prošla sve poslove – od čistačice do direktorice.

Ninčević Lesandrić i dalje nije članica Mosta, već je nezavisna zastupnica u Klubu. Smatra da je to odlična stvar zato što opcija nezavisnog zastupnika vas čini slobodnim da zastupate one stvari u kojima ste najbolji, a za prelaske zastupnika iz stranke u stranku da su nemoralni.

“Smatram da sam ja čisti centar. Zašto je potrebno lijevo i desno, ako želimo urediti ovu državu. Trebamo raspravljati o ekonomskim pokazateljima, a ne ideološkim“, govori.

Smatra da  proračun za 2019. nije dobar. Hrvatska je po projekcijama na samom dnu EU.
“Moramo biti bolji, moramo stvoriti zakonske okvira za dinamičnije poduzetništvo, za investicije. Svi godinama pričaju o tome, a mi nikako da krenemo“, naglasila je.

“U Hrvatskoj od 149 tisuća aktivnih trgovačkih društava, njih 145 tisuća su mali poduzetnici, dakle 97,5 posto, ali u Hrvatskoj se već desetljećima ne podržava malo poduzetništvo“, ističe.

Hrvatska je 12. u svijetu po kompleksnosti poreznog sustava. Poduzetnici imaju 547 parafiskalnih nameta. U 2008. smo ih imali 245 i previše je toga što koči male poduzetnike, smatra.

“Za saborskog zastupnika idealan jedan mandat, zato što ako želite nešto dobro učiniti u Saboru trebate doći svježi, puni novih znanja i spoznaja, a ne kontaminirani politikom”, ističe.

Ninčević Lesandrić je u emisiji još govorila o masovnom odlasku mladih iz zemlje, o potrebnim drastičnim reformama, ali i o stranačkim interesima, piše HRT.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram