U Vukovaru na pravoslavni Badnjak Milaković dijelio pečene girice i kuhani čaj

Vijesti 06. sij 201916:08 > 16:11
N1

U središtu Vukovara u nedjelju je, na blagdan Badnjaka po julijanskom kalendaru, upriličena podjela pečenih girica i čaja u organizaciji zamjenika vukovarskog gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine Srđana Milakovića i u suradnji s Kulturno-umjetničkim društvom "Sloga", čiji su članovi pomagali Milakoviću u podjeli posnih obroka.

“Želimo da ovim približimo svim građanima Vukovara blagdan Božića i da poželimo sretan Božić našim tradicionalnim pozdravom “Mir božji. Hristos se rodi!”. Svima želimo dobrodošlicu i nudimo im ovo što imamo od srca”, rekao je Milaković dodajući kako bi se moglo puno kritika uputiti na položaj srpske zajednice u Hrvatskoj, ali kako to ne bi bilo umjesno na blagdan Badnjaka i Božića.

Po njegovim riječima, štandove za podjelu girica kojih će biti podjeljeno oko 100 kilograma i kuhanog čaja, osigurao je Grad Vukovar.

Podsjetio je kako je ovo treća godina zaredom da on kao zamjenik vukovarskog gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine obilježava Badnjak tako da građanima dijeli pečene girice i čaj.

Vjernici koji blagdan Božića slave po julijanskome kalendaru taj blagdan obilježit će u ponedjeljak, 7. siječnja, dok u nedjelju obilježavaju Badnjak jutarnjim odlaskom u šumu po badnjak (hrastovu granu), koji postavljaju na ulazu u dom te postom i odlaskom u hramove ispred kojih se u večernjim satima moli i pali badnjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram