Noćna potraga za radnicima iz dubrovačke hidroelektrane

Vijesti 10. sij 201911:00 > 20:29
N1

Potraga za dvojicom nestalih radnika HE Plat nastavlja se i noćas, ali u smanjenom opsegu.

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević u izjavi za Hinu istaknuo je kako je brod pomorske policije u potrazi na moru i u priobalju, a određena tehnička sredstva postavljena su i ispred tunela i lukobrana, budući da sve ukazuje da bi se nestali radnici mogli nalaziti u tunelu. Naime, pretpostavlja se da su trojica djelatnika koji nisu uspjeli izaći iz hidroelektrane pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal.

“U akvatoriju pred hidroelektranom su i pripadnici specijalne policije, a kad se upoznaju sa svim tehničkim uvjetima, te kad se zatvore ventili, najvjerojatnije će sutra ujutro zaroniti. Uz to, pregledat ćemo još jednom čitavu strojarnicu, jedan poseban ulaz s gornje strane objekta”, objasnio je Pavličević.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Očevid požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP- ovog Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protupožarnog inspektora dubrovačke policije.

“Za sada znamo da su radnici bježali od dima i spas potražili u odvodnom kanalu. Unatoč zaštitnoj odjeći, nisu mogli dugo izdržati u požaru”, izjavio je za N1 Hrvatska 

Oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu koji spaja centar HE s morem pronašli beživotno muško tijelo koje su izvukli na površinu. Očevidom će se utvrditi identitet. 

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić rekao je Hini da su trojica lakše ozlijeđenih djelatnika dovezeni u bolnicu jer su se nagutali dima te su izvan životne opasnosti.

Požarište, koje je ustvari tunel dugačak 500 metara je tijekom dana sanirano, ali ne može se provoditi očevid dok sav dim ne izađe iz tunela. Dojava o požaru u HE zaprimljena jutros u 9 sati putem Centra 112, a na mjesto događaja izašle su sve žurne službe – hitna pomoć, vatrogasci, policija i predstavnici općine Župa dubrovačka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram