Saborski zastupnici traže tematsku sjednicu Odbora za medije zbog HRT-a

Vijesti 10. sij 201914:02 > 14:18
Robert Anic/PIXSELL

Šestero oporbenih zastupnika, članova Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, zatražit će da to saborsko tijelo održi tematsku sjednicu o sudskim tužbama koje je HRT podignuo protiv drugih medija, vlastitih novinarki i novinara te Hrvatskog novinarskog društva.

Bojan Glavašević iz Kluba nezavisnih zastupnika potvrdio je za Novosti tu informaciju. Osim njega, tematsku sjednicu tražili su  i potpredsjednik Odbora Nenad Stazić (SDP) te članovi Goran BeusRichembergh (GLAS), Nikola Grmoja (Most), Darko Parić (SDP) i Damir Tomić (SDP). Za sazivanje sjednice potrebna je barem trećina članova Odbora koji ukupno ima 13 zastupnika.

Na današnjoj sjednici Vlade u vezi s tužbama protiv novinara i uredništava oglasila se i ministrica kulture Nina ObuljenKoržinek koja je predložila uvođenje Vijeća za medije, kako bi se smanjio pritisak na medije.

VEZANE VIJESTI

Glas o HRT-u i tužbama zbog povrede ugleda i časti stigao je i do Bruxellesa. Na Twitteru se jučer  oglasio i vođa grupacije liberala u Europskom parlamentu (ALDE) GuyVerhofstadt. Pozvao je Upravu HRT-a da ozbiljno shvati zabrinutost međunarodnih profesionalnih organizacija koje su upozorile na eroziju ugleda HRT-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram