Direktor HEP-a Barbarić: Naše misli su s obiteljima stradalih u požaru

Vijesti 11. sij 201912:00 > 12:07
N1

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić iskazao je sućut obiteljima stradalih u požaru HE Dubrovnik i rekao da se još ne može nagađati o uzrocima nesreće.

VEZANE VIJESTI

“Htio bih iskazati iskrenu sućut obiteljima tragično stradalih kolega, djelatnicima HE Dubrovnik, koji su zajedno s njima činili veliku obitelj, prenijeti sućut svih ostalih iz kolega iz HEP-a. Naše misli su s obiteljima tragično stradalih. Htio bih zahvaliti kriznom stožeru na nesebičnoj brizi, iskazanom angažnanu u saniranju posljedica uzrokovanih havarijom koja se dogodila u HE Dubrovnik”, rekao je Barbarić.

Dodao je da je od jučer poslijepodne u Dubrovniku te da na terenu pružaju maksimalnu pomoć stručnim službama te da HEP aktivno sudjeluje u sanaciji štete”, jučerašnji požar nazvao je tragičnim događajem koji je zadesio cijelu obitelj Hrvatske elektroprivrede. 

Nije htio nagađati o uzrocima požara: “Kolege iz DORH-a sa stručnim timovima provode izvide i istražne radnje, pričekajmno da daju svoje mišljenje. Sve ostalo bi bile spekulacije”.

Nakon pronalaska beživotnog tijela jednog od trojice nestalih jučer oko 14 sati u kanalu koji vodi od Centrale prema moru, oko 21.50 sati na plaži Ključice u Cavtatu pronađeno je i tijelo drugog radnika.

Potraga za trećim nestalim radnikom nije prekidana, trajala je cijelu noć, a jutros je dodatno intenzivirana, rekla je za N1 glasnogovornica dubrovačke policije Davorka Bečić.

“Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva, te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, Interventna jedinica policije i mještani. Priobalni pojas pretražuje se s dva policijska plovila”, objavili su jutros iz dubrovačke policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram