VSRH: Shvaćamo Aleksića, no imamo 14.000 predmeta, vodimo se kriterijem hitnosti

Vijesti 18. sij 201911:54 > 11:59
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Saborski zastupnik stranke SNAGA Goran Aleksić u petak je na konferenciji za medije rekao da Vrhovni sud mora hitno donijeti odluku o konverziji kredita. Iz Vrhovnog suda odgovorili su za N1 da 'u radu imaju dva predmeta koji se odnose na kolokvijalno rečeno "konvertirane kredite"'.

“Prvi nosi oznaku Rev-2868/18. zaprimljen 2. studenog 2018., a drugi nosi oznaku Rev- 1172/18., a zaprimljen u rad kod ovog suda 5. lipnja 2018. Spisi su u radu”, priopćili su s Vrhovnog suda.

VEZANA VIJESTI

“Shvaćamo brigu poštovanog zastupnika, međutim, Građanski odjel VSRH u ovom trenutku ima u radu preko 14.000 predmeta, a koji se uzimaju u rad prema više kriterija hitnosti. Suci izvjestitelji nastoje “izbalansirati” te kriterije, vodeći računa i o tome da stranke u postupku, zbog ranijeg uzimanja u rad, ne bi stekle dojam pristranosti suda kada su u pitanju pojedine stranke ili pojedine grupe predmeta.

Smatramo da bi predloženi institut “oglednog spora”, kao i po VSRH predložene izmjene Zakona o parničnom postupku, glede izvanrednog pravnog lijeka revizije,znatno ubrzao rad na “tipskim predmetima” te donio veću pravnu sigurnost. Bio bi to veliki korak prema ostvarivanju ustavne uloge VSRH u osiguranju jedinstvene primjene prava i ravnopravnosti svih u njegovoj primjeni”, stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.