'Tito i Tuđman najbolje je što smo u datim trenucima imali'

Vijesti 18. ožu 201512:21 > 12:24
N1

Premijer Zoran Milanović rekao je kako su Tito i Tuđman najbolje što je Hrvatska u tim razdobljima povijesti imala.

Ako to kao Hrvat ne razumiješ, onda ne razumiješ hrvatsku povijest’, istaknuo je Milanović komentirajući izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je prilikom jučerašnjeg posjeta Berlinu ponovila da je Tito diktator i da će njegovu bistu ukloniti iz ureda na Pantovčak, piše tportal.

‘Nisam opčinjen ni jednim ni drugim. Respektiram neke stvari kod obojice, ali teško je uspoređivati 1945., 1991. i 1998. godinu. U mom uredu nemam bista. Poštujem ih, ali nisam idolopoklonik’, rekao je Milanović danas u Jastrebarskom gdje je bio na otvaranju logističkog centra Kauflanda.

Prije dva dana bio je i na otvaranju nove tvornice grupe Atlantic u Novoj Gradiški pa je novinare zanimalo je li to već počeo s kampanjom za parlamentarne izbore.

‘Ne. Ovo je moj posao. Radi se o projektima koji su bili brzi i efikasni. Važno je da su investitori zadovoljni brzinom usluge koju su dobili od lokalnih i državnih vlasti. Prvo pitanje koje postavim kada dolazim na ovakve događaje je – jeste li zadovoljni brzinom i učinkovitošću koju vam Hrvatska pruža. To je sve što me zanima i radna mjesta’, odgovorio je premijer.