Beljak: Afera je kupovina zastupnika, a sad više nitko ne priča o tome

Vijesti 25. sij 201913:50 > 13:59
N1

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak bio je gost N1 studija uživo.

U Saboru je zaiskrilo zbog daljnje privatizacije INA-e. Što kažete na to?

Bilo je od samog početka iluzorno vjerovati Plenkoviću. Nemoguće je to, vi možete imati želju kupiti nešto, ali ako vam ja to neću prodati… INA nije obična firma, energetika je strateška grana. Država koja je energetski ovisna ne može biti suverena. Zato nam Mađari neće nikad prodati INA-u. INA je bila 10 puta veći igrač od Mola. Imali smo naftovod, bušotine. Mi smo iz gotovine napravili veresiju. Nije o samo INA. Tu je i Pliva, i HT. Mi smo od naše države napravio koloniju drugih država. To je napravio HDZ, to je napravio Franjo Tuđman.

LNG terminal?

Ne znam detalje. Ali ono što znam je da kad netko kaže da ćemo izgraditi terminal i biti energetski neovisni je kontradiktorno samo po sebi. Što ćemo? Kupiti cisternu? Čime ćemo je napuniti? Sigurno je netko od velikih igrača rekao da se to mora. Predsjednica je u Mađarskoj rekla kako Mađari moraju čuvati svoje interese. A tko brani hrvatske interese? Oni su mađaroni, i Plenković i Kolinda, i puno ministara u Vladi.

Lažne fotografije Tomislava Tolušića? 

VEZANE VIJESTI

Srećom ta afera je ostala samo potencijalna. Očito daje nekome propao posao, to smo vidjeli iz reakcija ministra Krstičevića, kakva je reakcija kad propadne posao.

I vi ste imali burnih rekacija?

Jesam, ali reagirao sam na osobne uvrede.

Što je s aferom ministra Tolušiča?

To nije afera. Što je tu afera? Da netko nekome sjedi u krilu?

Kome je u interesu ta afera?

Tolušiću. Kako bi ta afera sakrila prave afere, a to je tjeranje načelnika da potpisuju ilegalne anekse ugovora kako bi prepustili zemljišta stranim kompanijama. To što je netko nekome sjedio u krilu, to nije afera. To može biti afera u kojoj bi ministar eventualno imao problema sa suprugom. Za mene su afere kupovine saborskih zastupnika. Sad nitko više ne priča o tome… Ja ne vidim aferu u tome što je tko obuo… Kad pretrči 10 saborskih zastupnika iz jednog kluba u drugi, to je afera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram