Zlata Luksetić sinu javila da će ga predsjednica pomilovati: "Ne brini se mama!"

Vijesti 25. sij 201915:06 > 15:11
N1

Majka Huanita Luksetića koji je osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog marihuane koju je uzgajao kako bi ublažio simptome multiple skleroze, poslala je dramatičan apel.

VEZANA VIJEST

“Želim im poručiti da ne ponižavaju toliko malog bolesnog čovjeka. Moj sin je mali čovjek koji ne može raditi. Samo leži, hoda kao avet po kući. Ne može ni u vrtu raditi, ništa ne može. Htjela bih im poručiti da razmisle što rade s malim, bolesnim čovjekom. Moj sin nije ubojica, nikoga nije ubio, nikoga nije otrovao, ništa nikome nije dao. Progledajte, progledajte, ljudi, progledajte. Pomozite bolesnima”,  rekla je Zlata Luksetić za Index.

 Dodala je da njen sin neće preživjeti zatvorsku kaznu. 

“Ne. Ja ne mogu dozvoliti da ode tamo. Ne bi izdržao. Vi to ne razumijete. Huanito je hodajući kostur. Ono što on jede, to nije toliko kalorično da bi mogao opstati. On jede zelenje, povrće, voće i smoothieje. Meso je izbacio, ne jede. Teško je tako preživjeti. On je mršav i još uvijek hoda, ali ne možete tako živjeti. Vi jako dobro znate što je tamo. Ne mogu to ni pomisliti, a kamoli izgovoriti.

Pomozite mi da se izborim za njega”, zamolila je  očajna majka u razgovoru za Index.

Nakon što je objavljeno da će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pomilovati Huanita, majka ga je pred novinarom Indexa, koji joj je premio vijest s Pantovčaka, nazvala i to mu javila putem mobitela.

“Moraš potpisati zahtjev”, kazala je sinu Zlata Luksetić, a on joj je uzvratio: “Ne brini se mama”.

“Mama opusti se, nemoj raditi nemir kad ga nema”, smirivao je Huanito majku.

Zlati Luksanić informaciju koju je objavio Ured predsjednice prenio je i odvjetnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram