Policijski pas Duks nanjušio kilogram heroina kod makedonskog državljanina

Vijesti 29. sij 201918:34 > 18:37
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iskusna policijska njuška Duks na autobusnom kolodvoru u Puli u ponedjeljak je nanjušio heroin u ruksaku makedonskog državljanina.

Čim je Duks nanjušio drogu policija je uhitila 32-godišnjeg makedonskog državljanina jer su kod njega pronašli kilogram smeđe praškaste tvari za koju je preliminarnim testranjem utvrđeno da je heroin.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga istarske Policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili da je 32-godišnji makedonski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Oni su provodeći pojačane mjere radi suzbijanja zloporabe opojnih droga oko 14 sati na autobusnome kolodvoru u Puli uočili sumnjivog muškarca koji je stigao autobusom.

VEZANE VIJESTI

Budući da je policijski pas za detekciju droge Duks pozitivno reagirao na drogu u ruksaku, koji je nosio makedonski državljanin, policija ga je uhitila i privela u policijsku postaju.

U ruksaku je pronađen paket s 1045 grama smeđe praškaste tvari. Preliminarnim testiranjem utvrđeno je da je riječ o heroinu. Pronađena droga dostavit će se na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ”Ivan Vučetić”, a osumnjičenik je u utorak poslijepodne priveden u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.