Vijeće za gospodarska pitanja predsjednice RH raspravljalo o digitalizaciji

Vijesti 30. sij 201917:35 > 17:37
N1

Vijeće za gospodarska pitanja predsjednice Republike Hrvatske na 35. redovnoj radnoj sjednici raspravljalo je o digitalizaciji, a u svoj je rad na tu temu uključilo i predstavnike tvrtki McKinsey & Company i Google Hrvatska, priopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednice.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je sjednici i tom prigodom istaknula važnost digitalizacije, koja bi u budućnosti trebala postati jednim od najvećih pokretača gospodarskog razvoja i produktivnosti.

Uvodno izlaganje na temu ‘Hrvatska – Novi izazivač u digitalnom ringu – Digitalizacija u ulozi novog pokretača rasta Hrvatske’ održali su Jurica Novak i Tomislav Brezinšćak iz tvrtke McKinsey & Company, a sjednici Vijeća nazočio je i Joško Mrndže iz tvrtke Google. Istaknuli su kako su u svom istraživanju utvrdili da se snažnim fokusiranjem na digitalizaciju u Hrvatskoj do 2025. godine može generirati 8,3 milijardi eura BDP-a, s obzirom na to da tradicionalni pokretači rasta postupno nestaju usporedno s rastom digitalne ekonomije, te predstavili preporuke za rast digitalizacije u Hrvatskoj.

“Vijeće je s gostima u konkretnoj diskusiji podijelilo svoje stavove, komentare i prijedloge za unaprjeđenje stupnja digitalizacije u Republici Hrvatskoj te o mogućnostima i izazovima na tom putu,” kaže se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram