CroElecto: Plenković prvi put najpozitivniji političar, pretekao predsjednicu

Vijesti 01. velj 201911:23 > 11:29
Marko Lukunic/PIXSELL

Istraživanje javnog mnijenja CroElecto agencije 2x1 komunikacije za siječanj prikazuje velike promjene u političkim preferencijama.

Kolinda Grabar-Kitarović ne samo da ne uspijeva zaustaviti dinamiku pada svoje popularnosti među Hrvatima (21,71% u kolovozu, 18,06% u prosincu 2018.), nego više nije na prvom mjestu najpozitivnije doživljenih političara! Njezina je popularnost u siječnju pala na 13,35%, dok je Andreju Plenkoviću, bez obzira na to što HDZ bilježi lošije rezultate no završetkom prošle godine, popularnost narasla na 13,74% čime je on prvi put, uz najnegativnijeg, preuzeo i mjesto najpozitivnijeg političara prema dojmu građana. Anka Mrak-Taritaš zadržala se na trećem mjestu najpozitivnije doživljenih političara s 3,62%.

Što se tiče političara koji su kod ispitanika doživljeni kao najveći negativci političke scene u Hrvata, predvodi ih predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković s 21,57%. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je drugi s 10,10%, a na trećem mjestu neslavnog popisa dogodila se promjena. Milorada Pupovca, koji je mjesecima držao to mjesto, zamijenio je Ivan Pernar s 5,49%.

Ostatak istraživanja Croelecto pogledajte u našem Dnevniku u 18.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.