Je li Krstičević sam dao dokumente medijima? "Ne znam, to ćemo vidjeti"

Vijesti 01. velj 201916:53 > 17:07
N1

Premijer Andrej Plenković komentirao je značaj Zračne luke Dubrovnik za turizam u Hrvatskoj.

Premijer kaže kako se dubrovačka zračna luka modernizira i širi kapacitete.

“Kad se radovi dovrše, a pista će biti gotova tijekom ožujka, svi radovi do kraja godine, bit će u stanju primiti 4,9 milijuna putnika godišnje. To je ogroman doprinos”, rekao je premijer. 

Podsjetio je da za projekt vrijedan 225 milijuna eura čak 160 milijuna došlo iz europskih fondova. “Ako brojimo i Pelješki most, riječ je o preko pola milijarde eura za projekte iz Dubrovačko-neretvanske županije koji dolaze iz Europske unije”, kaže Plenković. 

“Vjerujemo da će radovi biti okončani kvalitetno i na vrijeme i da će dubrovački turizam profitirati od moderne zračne luke”, zaključio je premijer. 

Kratko se osvrnuo i na temu brze ceste koja bi trebala povezati Grad i zračnu luku, a koju se godinama najavljuje, ali izostaje realizacija. 

“Pitanje povezivanja Grada i zračne luke je ključno pitnaje tijekom ljetnih mjeseci. Tu je Hrvatska najuža i ljeti je rizik veći od gužvi i od prosvjeda taksista, da budemo precizni. Želimo da Hrvatske ceste kroz studiju izvedivosti dogovore najisplativiju rutu. Rok će ovisiti o studiji izvedivosti i HC-u. Očekujemo da se to realizira”, kaže premijer. 

Na pitanje o nesreći u hidroelektrani u kojoj su život prošlog mjeseca izgubila trojica radnika, premijer kaže kako je istraga zadaća policije i nadležnih tijela. “To je velika tragedija, očekujemo da se to što prije istraži i da se pronađu uzroci nesreće. Razgovarao sam sa svima, ali nije na Vladi da provodi istragu. Žao nam je što se to dogodilo”, kaže.

Govoreći o dokumentima koji su iscurili u medije, a koji se tiču propale kupnje borbenih aviona, premijer kaže: “Ne znam tko je pustio dokumente u medije. Istražit ćemo, uvijek treba vidjeti kako to da službeni dokumenti završavaju u medijima. U Saboru će biti rasprava o toj temi. Bit cijele te priče je da smo mi u procesu Vlade prema vladama napravili sve i dodatno provjerili. Izrael je sve prihvatio i čudi me što taj dokument nije izašao jer je on najrelevantniji. Proces smo formalnom odlukom Vlade okončali. S pravne strane je sve čisto. U idućim procesima vodit ćemo računa da se proces finalizira”, rekao je premijer. 

Odgovarajući na pitanje o političkoj odgovornosti ministra obrane Damira Krstičevića, Plenković kaže da su bili “realni i racionalni”. “Da se ta ponuda realizirala, bila bi dobra i korisna za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Mi smo odlučni nastaviti taj proces.”

Na pitanje našeg reportera isključuje li mogućnost da su dokumenti u medije stigli od samog ministra Krstičevića, premijer je odgovorio: “Ne znam, to ćemo vidjeti.”


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.