Napali ga jer je pjevao Hajdukove pjesme, teško je ozlijeđen

Vijesti 12. velj 201914:07 > 14:19
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mladi Vodičanin (20) zadobio je teške tjelesne ozljede u huliganskom napadu 15-ak pripadnika navijačke skupine šibenskih Funcuta koji se jučer oko 19 sati dogodio na Autobusnom kolodvoru u Šibeniku.

Dok je čekao autobus sa svojom djevojkom za Vodice prišla su mu dva ‘Funcuta’ i počela ga naguravati. Za nekoliko sekundi opkolilo ga je 15-ak mladića njegovih godina i starijih, među njima i nekoliko maloljetnika te su ga iscipelarili.

Zadobio je podljeve ispod oba oka, ozljede nosa koju su sanirali s dva šava, potom su mu nakon snimanja konstatirane ozljede ramena i nagnječenje rebara Otac pretučenog poručio je da kao otac želi da se više stane na kraj huliganskom ludilu koje vlada u državi, da nijedno dijete više ne nastrada zbog pripadnosti nekom klubu.

VEZANE VIJESTI

Prije ovog napada, 20-godišnjak je bio sa svojom djevojkom na njezinom after partiju maturalnog plesa u jednom šibenskom kafiću. Za Slobodnu Dalmaciju ispričao je da su slušali i pjevali Hajdukove pjesme, a nakon što mu je preko instagrama stigla prijeteća poruka od jednog šibenskog Funcuta da prestane s glupostima odgovorio je da neće više pjevati.

Deset minuta prije polaska autobusa, dvoje Funcuta, a jedan od njih imao je fantomku, prišli su mu i počeli ga naguravati i udarati.

“Vrlo brzo došlo ih je još 10 do 12, ne sjećam se više – bacili su me na pod i iscipelarili. Iako su bili maskirani prepoznao sam njih četvoricu, jer su mi i prije prijetili”, rekao je mladić.

Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske potvrdila je da je policija dobila dojavu o tučnjavi na šibenskom Autobusnom kolodvoru oko 19 sati i da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram