Plenković: Očekujem da SDP-ova interpelacija bude odbijena

Vijesti 14. velj 201915:45 > 15:47
N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, dolazeći u četvrtak u Sabor na raspravu o SDP-ovoj interpelaciji o propaloj nabavi aviona od Izraela, rekao je kako očekuje da interpelacija bude odbijena, a rasprava smirena i tolerantna.

Novinarima je kazao da je Vlada detaljno analizirala sve što se dogodilo u procesu pokušaja kupnje borbenih zrakoplova, o čemu će, najavio je, detaljnije u raspravi.

“Imamo ideju što se dogodilo s avionima. Na žalost, operacija u kojoj smo trebali dobiti kvalitetne avione za jako dobru cijenu nije se realizirala”, rekao je premijer.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je da nema razloga za nervozu.

“Želimo argumentiranu raspravu, s činjenicama i istinom. Hrvatska Vlada je došla tu da kaže istinu o procesu, o projektu i, kao što ste vidjeli, Hrvatska je napravila sve potpuno ispravno. Dobili smo sva potrebna jamstva, Hrvatska nije ništa kriva, to su potvrdili i Izrael i SAD“, kazao je Krstičević.

Na pitanje je li i dalje za izravnu pogodbu sa SAD-om, odgovorio je: “Ja sam, prije svega, za jačanje Hrvatske vojske”.

Na prošlom aktualnom prijepodnevu sredinom siječnja ministar Krstičević bijesno je reagirao kada mu je SDP-ov Franko Vidović pokušao uručiti maketu aviona, a živce je izgubio i premijer Plenković kada ga je Mostovac Nikola Grmoja nazvao „veleizdajnikom“ i „anemičnim“.

Interpelaciju u Saboru uživo pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram