Radnička fronta postala politička stranka

Vijesti 20. ožu 201516:32 > 16:33
N1

Radnička fronta najnovija je politička stranka u Hrvatskoj.

“Došao je konačno i taj dan – Radnička fronta je, nakon nešto sitno peripetija, postala i službena registrirana stranka”, napisali su iz Radničke fornte na službenom Facebook profilu.

Kako stoji u rješenju Ministarstva uprave, koje su iz fronte objavili na Facebooku, za predstavljanje i zastupanje stranke ovlašteni su članovi Koordinacijskog tima, a to su Zvjezdana Cikota, Rade Dragojević i Mate Kapović.

“U Ministarstvu uprave su naši Programski principi i Statut izazvali popriličnu pometnju. Program je specijalno slan samom ministru u kabinet, a u raspravi su angažirana i četiri savjetnika iz ministrova kabineta, a za (direktnodemokratski) Statut su nam službenice oduševljeno rekle da još dosad nisu takav vidjele, da smo jedina takva stranka u Hrvatskoj i nešto skroz novo”.

Radnička fronta se na Facebooku opsiju “kao inicijativa koja okuplja radnik/ce, aktivist(ic)e, sindikalist(kinj)e (ponajprije sindikalne baze), nezaposlene, student(ic)e i penzioner(k)e te pokušava izgraditi široku progresivnu frontu koja će naposljetku prerasti u političku stranku posvećenu korjenitoj promjeni političkih i ekonomskih odnosa u korist svih potlačenih i onih koji žive od svojega rada”.

Facebook