Pantovčak čeka dokumentaciju za pomilovanje Huanita Luksetića

Vijesti 19. velj 201917:03 > 17:08
N1

Savjetnica predsjednice Republike za strateške politike i odnos s Vladom i Saborom Mirjana Hrga izjavila je da će pomilovanje Huanita Luksetića postati tehničko pitanje nakon što Ured predsjednice dobije potrebnu dokumentaciju.

“Čekamo da dobijemo potrebnu dokumentaciju i nakon toga je to pitanje uistinu tehničko”, rekla je Hrga novinarima na okruglom stolu o nacrtu prijedloga Ovršnog zakona, upitana u kojoj je fazi postupak pomilovanja Luksetića.

On je osuđen na dvije godine zatvora zbog proizvodnje marihuane unatoč njegovim tvrdnjama da mu kanabisovo ulje ublažava simptome bolesti – multiple skleroze.

VEZANE VIJESTI

Isto pitanje novinari su postavili i ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću koji im je odgovorio: “Još neke dokumente trebamo i onda ćemo kompletirati predmet i postati, mislim da je to ovaj tjedan”.

Hrgu su novinari pitali smatra li, dođe li do pomilovanja, da će se predsjednici obraćati sve više ljudi s istim zahtjevima.

“Svi smo mi pametni ljudi, ako postoji problem onda će biti i tih zahtjeva, ali ne možete ovakvu situaciju riješiti jednim pomilovanjem nego morate šire gledati tu priču i pronaći rješenje. Od rješenja ne treba bježati i to je sve što mogu reći”, rekla je Hrga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram