"Ostajem u HDZ-u, ja nisam od onih koji napuštaju borbu, borit ću se još jače"

Vijesti 20. velj 201912:03 > 13:28
N1

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, vezano uz podizanje optužnice i produljenje pritvora Franji Vargi i Blažu Curiću, Brkićevu kumu, u tzv. "aferi SMS", u srijedu je rekao kako će se "boriti još više i još jače"

Na žalost mnogih dušebrižnika, nisam spomenut u optužnici, ponovio je Brkić i danas.

Jeste li prevelik teret za HDZ?

“Teret? Imate vi neku vagu da to mjerite?… Nisam u optužnici, poručujem svima da sam u HDZ-u, da ostajem u HDZ-u. Ja nisam od onih koji napuštaju borbu i ostajem se boriti još više i još jače”, kazao je Brkić u srijedu u Saboru.

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, osječki Županijski sud u utorak je produljio pritvor osumnjičenicima u tzv. “aferi SMS”, bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi i bivšem vozaču ministra poljoprivrede Blažu Curiću, koje Uskok tereti zbog spriječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu.

Optužno vijeće prihvatilo je prijedlog tužiteljstva i produljilo istražni zatvor okrivljenicima zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela, jer su tijekom istrage svi svjedoci ispitani, pa je ostao samo razlog ponavljanja kaznenog djela, izjavio je nakon ročišta glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Varga se u pritvoru nalazi od 20. rujna, Curić od 26. rujna, a istražni zatvor posljednji put im je produljen 19. prosinca prošle godine. Rožac dodaje kako na tu odluku Vijeća stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu, a tek nakon pravomoćnosti odluke Optužno vijeće može odlučivati o potvrđivanju optužnice.

  N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram