Ministarstvo obrazovanja anketira učitelje i nastavnike oko lektire

Vijesti 22. velj 201916:26 > 16:35
N1

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je dopis ravnateljima svih osnovnih i srednjih škola s anketom za preporuku izborne lektire koju će u sljedeća dva tjedna moći ispuniti svi učitelji razredne nastave, nastavnici hrvatskog jezika i školski knjižničari.

Iz Ministarstva kažu kako anketa ima dva cilja: 

1. Poslužit će kao temelj financiranja opremanja školskih knjižnica sredstvima državnoga proračuna, ali i dodatnim sredstvima europskih fondova kako bi i školske knjižnice bile spremne za provedbu kurikularne reforme od školske godine 2019./2020.

2. S obzirom na upite pojedinih učitelja i nastavnika, kao i zainteresirane javnosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja će rezultate ankete, odnosno analizu odabira književnih djela, objaviti u kumulativnom obliku, kako bi mogli poslužiti kao smjernice učiteljima i nastavnicima.

VEZANE VIJESTI

U ministarstvu su uvjereni da će, “u skladu s ciljevima Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, velika većina učitelja i nastavnika samostalno izabrati književna djela s obzirom na njihove kompetencije, a i činjenicu da se provodi dodatna edukacija gotovo cijelu godinu prije uvođenja novih kurikuluma.”

Iznose podatak da je u državnom proračunu za 2019. godinu osigurano 5,2 milijuna kuna za opremanje školskih knjižnica, a planirano je i dodatnih 20 milijuna kuna iz europskih fondova.

“Navedeno predstavlja značajno veća sredstva u odnosu na primjerice 2015. godinu kada se za knjižnice za osnovne škole osiguravalo 100.000 kn i jednako toliko i za srednje škole”, pohvalili su se iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram