Bernardić pohvalio potez predsjednice o pomilovanju Luksetića, stigla mu opomena

Vijesti 22. velj 201916:33 > 16:36
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, na Twitteru je pohvalio potez predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je potpisala pomilovanje Huanita Luksetića.

“Pohvaljujem ovaj potez predsjednice. A sada neka lupi šakom o stol i sazove izvanrednu sjednicu Vlade na kojoj će se založiti za potpunu legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe”, napisao je Bernardić na Twitteru, na što je brzo reagirala bivša premijerka, Jadranka Kosor.

“Predsjednica ne može sazvati sjednicu Vlade. Može samo predložiti. Sjednicu Vlade može sazvati samo predsjednik/ca Vlade. Nije teško za savladati”, upozorila je Kosor Bernardića, na što joj je stigao promptan odgovor iz SDP-a.

“Gospodin Bernardić je samo ponovio riječi Kolinde Grabar Kitarović, koje je ona više puta navodila u svojoj kampanji, ali i nakon izbora na funkciju predsjednice”, napisali su iz SDP-a na Twitteru.

Kosor im nije ostala dužna. “To što je ona govorila krivo, ne treba značiti da i vi morate govoriti krivo, bez ograde. Tvit gospodina Bernardića ni u jednoj riječi ne sugerira da Kolinda Grabar Kitarović nema ustavnu ovlast sazvati vladu. Dapače. Od nje tražite da učini ono što ona ne može”, odgovorila im je Kosor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.