Ministri i danas u Lici, gradonačelnik Otočca ne namjerava dočekati Bošnjakovića

Vijesti 05. ožu 201909:50 > 09:52
N1

Ministri i dalje pohode Liku. U Otočac, tako, danas stiže ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, s kandidacijske liste Bura promjena, kaže da Bošnjakovića neće dočekati.

“Neću dočekati ministra jer mi se nije najavio kao gradonačelniku, a red bi bio da se najavio. U zadnje vrijeme, svi ministri koji su dolazili, nijedan se nije najavio da dolazi”, rekao je Kostelac za N1.

Jučer je, primjerice, u Ličko-senjskoj županiji bio Oleg Butković.

VEZANA VIJEST

“Ja sam završio službeni posjet gradu Senju, bio sam s gradonačelnikom, a prije toga je bio stranački skup u Otočcu pa sam išao dati potporu”, rekao je ministar. “Što se tiče posjeta, ja sam stalno negdje po terenu. Prošli tjedan sam bio u Odžaku, danas u Senju, u četvrtak opet u Slavoniji. Ne bih to vezao za izbore”, pojašnjava ministar brojne posjete članova Vlade Ličko senjskoj županiji u posljednje vrijeme, uoči nedjeljnih izbora za Županijsku skupštinu.

Podsjetimo, iz HDZ-a su u ponedjeljak predstavili rezultate istraživanja uoči izbora u Ličko-senjskoj županiji 10. ožujka, kojeg je za HDZ provela agencija Prizma, a koji pokazuju da će izlaznost na izbore biti 54 posto te da će za HDZ glasati 45,5 posto glasača, dok će za Nezavisnu listu bivšeg HDZ-ovca, župana Darka Milinovića, glasati 14,8 posto glasača.

Voditelj Odjela za analitiku i članstvo HDZ-a Robert Kopal izjavio je na konferenciji za novinare kako su se na iznošenje rezultata ovoga istraživanja u stranci odlučili “isključivo zato što je jučer iznesen rezultat koji značajno odstupa od onoga što je istina”, ističući kako tu nije riječ o statističkoj pogreški koja se uvažava.

Prema jučerašnjim rezultatima istraživanja agencije Promocijaplus, listu HDZ-a bira 28,1 posto ispitanika, dok Milinovićevu listu podržava 24,2 posto anketiranih.

Inače, u kampanji za prijevremene izbore za skupštinu Ličko-senjske županije HDZ-ova je koalicija potrošila više nego što su zajedno potrošili svi ostali sudionici, njih osam.

Koalicija HDZ/HSU/HSP-AS/HSS/HBS do sada je na kampanju potrošila 119 tisuća kuna, njezin glavni izborni konkurent, lički župan Darko Milinović, odnosno njegova nezavisna lista samo 1.656 kuna, SDP oko 33.500 kuna, Nezavisna lista Ante Dabe 20.300 kuna, stranka Milana Bandića nešto više od 18 tisuća, Živi zid 9.500 kuna, svi zajedno 83 tisuće kuna.