Djeci u osnovnoj školi poslužena maneštra s crvima, mališani povraćali

Vijesti 06. ožu 201912:23 > 12:32
Davorin Visnjic/PIXSELL ilustracija

U maneštrici od graha i ječma sa suhim mesom pronađeni su crvi. Škola se roditeljima ispričala i priznala incident, no roditelji nisu zadovoljni i traže prekid suradnje s konobom

Maneštra u kojoj su bili crvi koji su plutali i migoljili se u tanjurima poslužena je u ponedjeljak djeci koja borave u produženom boravku u riječkoj osnovnoj školi, piše portal Riječanin.

Alarmirano je osoblje i ručak je prekinut, no za neke mališane je bilo prekasno. Neki roditelji tvrde da su djeca po dolasku kući povraćala i žalila se na bolove u trbuhu. Isti roditelji žale se kako inače nisu zadovoljni hranom u produženom boravku u školi i kako su djeca i ranije imala problema s probavom nakon tamošnjeg objedovanja.

Škola se roditeljima ispričala i priznala incident. “U maneštrici od graha i ječma sa suhim mesom pronađeni su crvi. Škola je promptno reagirala pozvavši Nastavni zavod za javno zdravstvo koji su odmah izašli na teren i uzeli uzorak hrane na ispitivanje. Škola je također obavijestila i dobavljača i iskazala svoju zabrinutost i nezadovoljstvo…. U svom odgovoru dobavljač se obvezao izvršiti obeštećenje. Istraga je u tijeku te ćemo vas o nalazu pravovremeno obavijestiti. Duboko se ispričavamo na nemilom događaju te stojimo na raspolaganju za eventualna pitanja”, poručili su iz škole.

Roditelji traže prekid suradnje s konobom koja priprema hranu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.