Državno odvjetništvo za N1 o pronađenom dokumentu u slučaju elitne prostitucije

Vijesti 19. ožu 201915:57 > 16:05
Morgue File

Općinsko državno odvjetništvo odgovorilo je na upit N1 oko pronalaska dijela spisa o elitnoj prostituciji.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, nastavno na prethodne odgovore o postupanju u predmetu za koji pitate, poduzimalo je i poduzima sve radnje potrebne radi utvrđenja činjenica u predmetu te donošenja državnoodvjetničke odluke, o kojoj će javnost biti pravovremeno obaviještena.

VEZANE VIJESTI

Tijekom postupanja u arhivu je naknadno pronađena određena dokumentacija koja je nedostajala, ali je tijekom rada na predmetu i njegove rekonstrukcije već ranije ponovno pribavljena.

I ta će dokumentacija svakako biti razmotrena u postupku donošenja državnoodvjetničke odluke u predmetu odavanja službene tajne tijekom kriminalističkog istraživanja tzv. elitne prostitucije”, odgovorilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu na upit N1.

Podsjetimo, priča o nestalom spisu počela je u listopadu prošle godine kada je tjednik Nacional objavio dijelove policijske korespondencije iz 2011. godine u kojoj je tadašnji načelnik riječkog odjela PNUSKOK-a Božo Barbarić, čiji je odjel bio zadužen za istragu slučaja elitne prostitucije, izvijestio načelnika Uprave kriminalističke policije Vitomira Bijelića kako iz obavljenih obavijesnih razgovora proizlazi da je mjere nadziranim osobama otkrio upravo Milijan Brkić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.