Tvrtka Jolly prodala autobuse splitskom Prometu, financirani su novcem iz EU-a

Vijesti 20. ožu 201912:09 > 12:12
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Luksuzni Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima, a nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici. Ministrica kaže da su ga u najam uzeli njezini roditelji.

Luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registarskih oznaka, vrijedan barem 50.000 eura u vlasništvu je tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića Jollyja, a njegov dnevni najam stoji najmanje 1.250 kuna.

Promet Split naručio autobuse od tvrtke Jolly Autoline

“Najkasnije do 15. listopada ove godine Splićani će se voziti u 34 nova niskopodna autobusa javnog prijevoza tvrtke Promet. Rezultat je to procesa javnog nadmetanja Prometa koji je sredinom siječnja potpisao ugovore s tvrtkom Josipa Stojanovića Jolly Autoline d.o.o. iz Šibenika za nabavu 20 zglobnih autobusa marke Mercedes i s tvrtkom Auto Hrvatska prodajno servisni centri d.o.o. iz Hrvatskog Leskovca za nabavu 14 solo autobusa marke MAN.

Vrijednost ugovora je 73,9 milijuna kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava koji je u 2018. godini potpisan između Prometa d.o.o., Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), za taj je projekt osigurano 74,9 milijuna kuna, odnosno 93,6 milijuna kuna s PDV-om. U tom iznosu EU pokriva 85% iz Kohezijskog fonda, a preostali iznos je iz proračuna Republike Hrvatske”, objavio je to HRT Radio Split 8. ožujka ove godine.

N1 televizija poslala je upit Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na čijem je čelu Gabrijela Žalac, o eventualnim ugovororima s tvrtkom Josipa Stojanovića.

Žalac: Ne razumijem zašto se digla prašina

Auto u dvorištu je od mojih roditelja i ne razumijem zašto se digla tolika prašina. Kada auto koji kupim bude u mom vlasništvu prijavit ću ga u imovinskoj kartici”, rekla je Gabrijela Žalac u srijedu.

Na pitanje našeg reportera Hrvoja Krešića kakav je njezin odnos sa šibenskim poduzetnikom Josipom Stojanovićem Jollyjem, Žalac odgovara: “Poznajem ga i poznavat ću ga do kraja života.”