Tko vam podmeće? "Polako, polako, ima tko brine o tome…"

Vijesti 21. ožu 201909:57 > 10:07
Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac nije htjela odgovarati na pitanja novinara nakon izlaska iz zgrade Vlade u četvrtak ujutro.

U prolazu je, na pitanje tko joj podmeće, rekla: “Polako, polako, ima tko brine o svemu” te da je jučer rekla sve što je imala za reći.

Na pitanje naše reporterke Mateje Dominiković o tome li luksuzni automobil koji su fotografirali u njenom dvorištu sponzorski automobil rekla je tek: “Što da vam kažem?”, sjela u automobil i zalupila vratima.  

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, novinari Jutarnjeg lista danima su fotografirali luksuzni automobil parkiran u dvorištu ministričine obiteljske kuće u Vinkovcima. Suočena s fotografijama i pitanjima ministrica je u srijedu najprije ponudila nesuvislo objašnjenje prema kojemu su njeni roditelji automobil najprije kupili pa onda unajmili.

Kasnije u srijedu pokazala je ugovor o najmu sklopljen između njene majke i šibenskog poduzeća Jolly Autoline koje je u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollyja, poduzetnika poznatog po prijateljstvu s brojnim osobama iz političkog vrha. Ugovor o najmu novinarima je pokazao i sam Stojanović. 

Ministrica je nakon svega u Dnevniku Nove TV utvdila da joj netko podmeće afere, a za sve je okrivila – unutarstranačke protivnike

Ovo je druga zaredom afera koja se našla u središtu pažnje hrvatske javnosti, a u kojoj glavnu ulogu ima upravo ministrica regionalnog razvoja. Tek desetak dana prije otkrića afere s luksuznim automobilom, ministrica je vozeći bez važeće vozačke dozvole automobilom udarila djevojčicu koja je u toj prometnoj nesreći teško ozlijeđena. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.