Lalovac: U šoku sam! Ne poznajem Jollyja, niti sam mu ja odobrio kredit

Vijesti 21. ožu 201911:13 > 11:17
N1

Šibenski poduzetnik Josip Stojanović Jolly, objašnjavajući u srijedu svoj odnos s ministricom Gabrijelom Žalac, spomenuo je i bivšeg SDP-ova ministra financija Borisa Lalovca.

Ustvrdio je kako mu je Lalovac najviše pomogao u dobivanju kredita HBOR-a za njegov 175 milijuna kuna vrijedan hotel Olympia Sky u Vodicama. 

VEZANE VIJESTI

“Kredit sam dobio, ali ga nisam koristio, nego u cijelosti vratio, jednokratno, jer sam kod poslovnih banaka dobio još povoljnije uvjete. S time da sam HBOR-u morao platiti i 0,8 posto naknade za obradu kredita i jedan posto za prijevremeno vraćanje. Kredit je odobren u vrijeme SDP-ove vlasti i najviše mi je pomogao ministar Boris Lalovac, koji je shvatio da sam uredan i da izvršavam svoje obaveze. Svaka mu čast i hvala mu na tome”, rekao je Stojanović Jolly za tportal.

Međutim, Lalovac tvrdi kako mu opće nije jasno zbog čega ga šibenski poduzetnik hvali jer mu on nije odobrio kredit, niti ga osobno poznaje.

“U šoku sam. Stvarno ne znam u kojem me kontekstu Stojanović spominje. Ja mu nisam odobrio kredit. Moguće je da je on predao zahtjev HBOR-u dok sam bio ministar financija, ali predati zahtjev i odobriti kredit nema veze jedno s drugim. Kredit mu je odobren kad je Zdravko Marić postao ministar”, istaknuo je za tportal Lalovac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.