Nobilo o istrazi oko Agrokora: Saniranje štete nakon Todorićeva intervjua za N1

Vijesti 25. ožu 201913:10 > 13:22
N1

Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge, za N1 je komentirao otvaranje treće istrage u slučaju Agrokor. U njoj se istražuje posao u kojem je Agrokor navodno oštećen za 1,25 milijuna eura.

“Istraga je počela u studenome 2018., a ovo što je objavljeno shvaćam kao medijsko saniranje štete nakon medijskog istupa Ivice Todorića jučer na N1“, ustvrdio je Anto Nobilo.

Ne zna je li Županijsko državno odvjetništvo, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske ili privremena uprava Agrokora, ali uvjeren je da je netko od njih to poslao u medije. “U takvim slučajevima nastrada načelo pravne države”, zaključio je.

VEZANE VIJESTI

 “Mojoj klijentici se stavlja na teret da je da je ispostavila fiktivni račun iz jedne švicarske tvrtke i naplatila od Agrokora 2013. 1,25 milijuna eura. Smatram da je u tom predmetu došlo do propusta u smislu da su se dobre i detaljne predistražne radnje obavile vjerojatno do istrage nikada ne bi došlo.

Sada kada je istraga krenula, svjedoci i dokumenti ulaze u spis i vidi se da situacija nije takva kakvo je državno odvjetništvo mislilo. Međutim, oni su ubrzali jer su ovdje našli jedini i prvi novac u cijeloj aferi Agrokor. Nema novca u cijeloj aferi Agrokor, to je kao da vodite istragu o masovnom ubojstvu, a nema nijednog leša pa su se ponadali evo nekog novca pa sad ćemo mi otkriti tajni račun sudionika postupka Agrokor.

Taj novac se i dan danas nalazi na računu tvrtke, nitko ga nije privatno strpao u džep. Nitko nije povlačio novac. Jedino što obrana dokazuje da je posao financijskog savjetovanja realno obavljen i da je vrijednost posla u skladu s tržišnim cijenama. Svi okrivljenici se brane da je posao realno obavljen”, kaže Nobilo.

Nije htio komentirati što je to moglo zasmetati nekome u jučerašnjem intervjuu Ivice Todorića u TNT-u. “U tome mogu biti DORH, privremena uprava ili političari koji su patroni Lex Agrokora, netko u tom krugu je dao podatak Jutarnjem listu. Zašto sam siguran? Jer četiri mjeseca se čudim zašto DORH nije objavio ni priopćenje. Mislio sam da su shvatili da su se prenaglili. A sada je netko dao podatke u medije”, zaključio je.

Za istragu u slučaju Agrokor do svibnja očekuje odluku što će biti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.