Radnici Uljanika izašli na ulice: Još uvijek postoji nada, mi se nade držimo…

Vijesti 26. ožu 201906:54 > 10:37
N1

Šestog dana štrajka "Uljanikovi" radnici u utorak su izašli iz kruga brodogradilišta i na sat vremena blokirali promet kod dva ulaza u brodogradilište, kod upravne zgrade i na Bulevaru.

“Ne želimo raditi probleme gradu, ali želimo da se za nas čuje. Mi želimo i kroz taj oblik da se zna da smo spremni organizirati i druge akcije kako bi spasili brodogradnju. Još uvijek postoji nada, mi se nade držimo…”, rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Početne prometne gužve koje je izazvao njihov potez vrlo su brzo kanalizirane preusmjeravanjem prometa na alternativne pravce, a sindikati su se nakon sat vremena ponovno vratili u krug brodogradilišta.

“Svakim danom je sve manje nade za opstanak Uljanika, no, mi ne želimo da se Uljanik i ‘3. maj’ ugase, odnosno ne želimo da se ugasi niti jedno brodogradilište, već da brodogradnja i dalje postoji na ovim prostorima”, izjavio je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac Cerovac te pozvao kooperante da se pridruže radnicima u štrajku jer, kako je rekao, “samo zajedno možemo riješiti ovaj problem”.

VEZANA VIJEST

Ustvrdio je i da bez brodogradnje neće više biti ni pomorskog instituta ni fakulteta koji su vezani uz brodogradnju.

Po njegovim riječima na ovu akciju odlučili su se kako bi Vlada i svi lokalni političari shvatili da Uljanikovi radnici žele raditi.

Zamoljen za komentar izjava pojedinih predstavnika Vlade koji su gotovo “digli ruke od Uljanika”, Cerovac je istaknuo da se često čuju izjave raznih političara koji očito žele skupljati sitne poene na račun patnje Uljankovih radnika.

“Premijer je prva osoba u toj priči i on mora zajedno s Vladom donijeti konačnu odluku o Uljaniku, a nikako pojedinci. To što pojedini predstavnici Vlade izjavljuju je jadno, mizerno. Takvim ljudima ne treba uopće davati značaj”, poručio je Boris Cerovac.