Policija objavila za što sve sumnjiči uhićene u akciji Uljanik

Vijesti 26. ožu 201917:15 > 17:17
Dusko Marusic/PIXSELL

Uhićene u akciji Uljanik policija sumnjiči za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i jednu subvencijsku prijevaru kojima je počinjena materijalna šteta veća od 1,2 milijarde kuna, izvijestio je MUP u utorak poslijepodne.

U službenom priopćenju policija je izvijestila da od rujna 2018. provodi “kompleksno kriminalističko istraživanje međusobnog poslovanja trgovačkih društava koja posluju unutar grupe poduzeća iz Pule, a kojoj pripada i brodogradilište u Rijeci te poslovanja društava iz navedene grupe poduzeća s drugim poslovnim subjektima izvan grupe”.

VEZANE VIJESTI

Potvrdili su i da je tijekom utorka na području Istre uhićeno 12 osoba (rođenih 1946., 1954., 1960., 1966.,1953., 1967., 1973., 1955., 1968., 1971., 1957. i 1971.) zbog sumnje da su “počinili više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i jednog kaznenog djela subvencijske prijevare na štetu brodogradilišta u Puli i Rijeci te državnog proračuna”.

Materijalnu štetu izazvanu tim nedjelima policija procjenjuje na preko 1,2 milijarde kuna.

“Zbog opsežnosti i složenosti kriminalističkog istraživanja u kojem je tijekom današnjeg dana sudjelovalo više od 100 policijskih službenika, u Rijeci je ustrojen Stožer iz kojeg se sve koordinira.

Do 17 sati obavljene su pretrage svih 15 radnih prostora, domova i drugih prostora, ali se nastavljaju ispitivanja osoba koje će još potrajati.

Nakon što policija obavi ispitivanja, svi će uz kaznenu prijavi biti dovedeni pritvorskom nadzorniku u Rijeci”, izvijestio je MUP, ističući da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

U akciji Uljanik, prema neslužbenim informacijama, privedeni su, među ostalima, bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković, članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, bivši direktori riječkog brodogradilišta i drugi direktori Uljanikovih društava te Dragutin Pavletić i Darko Šorc iz Uljanik Plovidbe.

TIJEK DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram.