Uljanik o pozajmici: Adriadiesel iznosi netočne informacije

Vijesti 31. ožu 201919:51 > 19:54
N1

Uljanik je priopćenjem na medijska izvještavanja o pozajmici tvrtki Danka Končara Adriadiesel.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Društvo Adriadiesel d.d. dugogodišnji je poslovni partner Uljanika. U proteklih nekoliko godina promjene u poslovnoj politici Adriadiesela negativno su utjecale na suradnju dvaju društava, što se u konačnici odrazilo i na poslovanje Uljanika. Zbog osjetljivosti cjelokupne situacije vezano uz konkretan predmet, nismo u mogućnosti iznositi detalje. Međutim, otvorena pitanja pokušavamo riješiti dogovorno, a poduzete su i pravne radnje s ciljem zaštite interesa Uljanika i umanjenja nastale štete.

VEZANA VIJEST

 Netočni su navodi predstavnika Adriadiesela izneseni proteklih dana u pojedinim medijima da se radilo o „dampinškim cijenama“ i da ih je na takve cijene „prisilio Uljanik“ budući da Uljanik nikada nije bio u poziciji s koje bi mogao prisiljavati Adriadiesel na bilo kakve aktivnosti, već je situacija bila dijametralno suprotna. Cijenu ne želimo komentirati, no mogla bi biti opisana raznim pridjevima samo ne „dampinškom“, naprotiv.

Društvo Adriadiesel u proteklih nekoliko mjeseci opetovano je od Uljanika zatražilo nepripadajuću mu isplatu i bezuspješno pokušalo ovršiti račun Uljanika u zajedničkom djelovanju s povezanim društvom Kermas Energija na temelju cesije za nedospjelu tražbinu spomenutog povezanog društva, a što su nadležna tijela odbila provesti na temelju dokaza koje je predočio Uljanik.
Društvo Adriadiesel spomenutu prisilnu naplatu pokušava izvršiti u proteklih nekoliko mjeseci, paralelno s neuspjelim i neutemeljenim pokušajima spomenutog povezanog društva da samostalno izvrši prisilnu naplatu nedospjelog potraživanja prema Uljaniku.
Stoga, nakon višemjesečnih pokušaja Uljanika da sporazumno riješi pitanje povrata sredstava koja su predmetom medijskih navoda, kao i hitnu isporuku naručene i plaćene opreme društva Adriadiesel, posebno iznenađuje da odgovorna osoba, predstavnik Adriadiesela, bez ustezanja iznosi netočne informacije i prikriva stvarno činjenično stanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.