Butković ne bi komentirao presudu Sanaderu: To nije presuda HDZ-u!

Vijesti 05. tra 201909:22 > 09:25
N1

Kako je N1 u četvrtak prvi objavio, Ivo Sanader pravomoćno je nakon razmatranja Vrhovnog suda osuđen na 6 godina zatvora te je odveden u Remetinec.

Uslijedile su brojne reakcije, no ne brojne iz HDZ-a.

Ministar prometa Oleg Butković i jutros, dan nakon što je bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a završio iza rešetaka kaže:

“Neću komentirati nepravomoćne i pravomoćne presude i ulaziti u dubinu stvari. Zašto bih ja to kometirao, ne znam ni što piše u presudi… To nije presuda HDZ-u nego je to presuda Ivi Sanaderu. Bilo je već presuda ljudima iz HDZ-a i iz drugih stranaka, i neću komentirati”, rekao je Butković.

Sanader je jučer, podsjetimo, kazao da je u pitanju politički progon.

Saborski zastupnik HDZ-a Tomislav Sokol nazvao je jučer te tvrdnje čistom nebulozom.

“Vrhovni sud je donio pravomoćnu presudu u slučaju okrivljenika Ive Sanadera. Radi se o njegovoj individualnoj odgovornosti. Znamo da se naš pravni sustav, sustav zemalja Europe i zapadnog civilizacijskog kruga, bazira na načelu individualne odgovornosti”, kazao je.

Više pročitajte OVDJE.

Nikola Grmoja u Saboru je jučer komentirao presudu Ivi Sanaderu.

“Mislim da je to prekasno, to pokazuje kako funkcionira hrvatsko pravosuđe – da je pravdu jako teško dočekati i pravomoćne presude. Što se tiče same presude, ona je očekivana, ali ova afera je samo vrh sante leda”, rekao je Grmoja.

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram